ISO 13849-1:2021 için görüş bildirme ve inceleme fırsatı

Uzun süredir bu siteyi kullanmıyordum, makine emniyeti ile ilgili konularda ara ara buraya yazmaya çalışacağım.

ISO/TC 199 bir süredir bu standartın revize edilmesi için çalışma yapıyor ve 07.06.2020 tarihinde standart tasarısı olarak 01.08.2020 tarihine kadar görüş bildirilmesi ve gözden geçirilmesi için erişime açmış bulunmakta.

Her ülke kendi standartlar kurumu üzerinden gözden geçirme ve görüş bildirme hakkına sahip. Ülkemizde bu konudaki yetkili kurum ise tabiki TSE – Türk Standartları Enstitüsü

Konu ile ilgili ilk olarak TSE’yi aradım, bu konu ile ilgili kişilere ulaşmaya çalıştım. Özetlemek gerekirse, ISO/DIS 13849-1 taslağına görüş bildirmek için öncelikle “MTC178 Makine Güvenliği” ayna komitesine üye olmalısınız. TSE tarafından benimle paylaşılan Ayna komite başvuru kılavuzunu aşağıdaki sizler için buraya yükledim, aşağıdaki linkten PDF’i indirebilirsiniz.

Üyelik başvurunuzdan sonra TSE’deki ilgili kişiler size üyeliğinizin onayıyla alakalı ulaşacaktır. Üyelik başvurusundaki kritik 2 nokta, pdfteki anlatılan portala ulaştığınızda Resim ve makine emniyeti ile ilgilendiğinizi gösteren bir CV yüklemeniz.

Sorularınız olursa standart6@tse.org.tr adresi sizlere yardımcı olacaktır, benim de yardımcı olabileceğim bir konu olursa istediğiniz zaman bana ulaşabilirsiniz.

Emniyetli Çalışmalar Dilerim.

Standardizasyon ve görüş verme hakkında bilgilere std.tse.org.tr adresinden erişebilirsiniz. Üyelik başvurunuzu tamamladıktan sonra buradan bana ulaşmanız halinde üyelik işlemlerinizi hızlandırabilirim.

Herhangi bir sorunuz olması durumunda buradan benimle iletişime geçebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *